GEZINSTHERAPIE

Gezinstherapie bij ziekte, rouw of echtscheiding.

Gezinstherapie richt zich op de begeleiding van gezinnen die structurele problemen niet zelf kunnen oplossen. Wanneer persoonlijke problemen, verdriet, ruzies de verhoudingen binnen een gezin voortdurend verstoren, biedt een gezinstherapeut vaak uitkomst.

Ook bij ingrijpende gebeurtenissen die alle gezinsleden raken zoals ziekte, rouw of echtscheiding kun je gezinstherapie effectief inzetten.

Gesprek aanvragen

Veel therapievormen worden ingezet voor het begeleiden van individuen, maar vaak beperken problemen zich niet tot één persoon. Systeemtherapie richt zich daarom op alle leden van een systeem, zoals bijvoorbeeld het gezinssysteem. 

Miriam bekijkt iedere situatie onpartijdig en houdt rekening met de onderlinge verhoudingen. Ze onderzoekt hoe het gezin zijn problemen kan oplossen en wat ieder gezinslid daaraan kan bijdragen. Een belangrijk doel van gezinstherapie is het herstel van de communicatie. Samen ga je kijken naar elkaars behoeften.

Gezinstherapie kan zeer helpend zijn tijdens echtscheiding, ziekte of het verlies van een gezinslid. Je bent een gezin met allemaal verschillende persoonlijkheden. Iedereen gaat anders om met verlies of ziekte. Gezinstherapie helpt voor respect en begrip voor de ander. We mogen anders omgaan met situaties, omdat we simpelweg ook andere individuen zijn, maar het is wel belangrijk om elkaar daarin te respecteren. Miriam kan daarbij ondersteuning geven en je gezin weer als een gezin te laten voelen.

Vraag een gratis gesprek aan

Gesprek aanvragen

by MIR

” LIEFDE maakt van een huis een thuis. “

Quote van Mir